Over Lilly

Lilly van Viegen yoga therapeut

Lilly van Viegen is eigenaar van De Yogaschool Utrecht, yogatherapeut, yogadocent en Reiki master practitioner.

Als yogatherapeut begeleid Lilly van Viegen mensen om hun doel te bereiken. Als je wilt herstellen van een burn-out, de ademhaling verbeteren of het beoefenen van compassie voor jezelf of anderen: met een combinatie van Yoga Therapie en Reiki kom je in balans.

De Yogaschool Utrecht bied een totaalpakket aan groepslessen maar ook aan persoonlijke begeleiding. We werken in een team met gespecialiseerde yogadocenten, die in het dagelijks leven ook werkzaam zijn als coach of therapeut. Zo kunnen we een pakket op maat samenstellen, waarbij jij je helemaal op je gemak voelt en zo volledig kunt herstellen van de klachten die je hebt.

Met Yoga Therapie breng je je lichaam weer in harmonie met behulp van de oeroude wijsheden van de Elementenleer en de natuur. De natuurkracht in je lichaam herontdekken –  dat is yoga voor mij.

Alles wat je nodig hebt om een heerlijk, vitaal en gezond leven te leiden bevindt zich al in je lichaam.

Als yogatherapeut heb ik geleerd hoe krachtig het lichaam is. Door mee te bewegen met de seizoenen, maar ook met je innerlijke natuur, ontdek je een grenzeloze energie, creativiteit en een heldere geest. Ook na de yogales neem je dit gevoel met je mee. Yoga is helend. Dat is wat mij beweegt, iedere dag opnieuw.

Door middel van yoga vind ik de balans tussen het stadse leven 

en de stilte in mijzelf. Dit vind je ook terug in mijn lessen en behandelingen. Op een creatieve en speelse manier wil de energie laten stromen. Verbinding met het lichaam en de natuur om je heen.

Lilly’s achtergrond – van ICT consultant naar Yoga Therapeut

In 2016 heb ik mijn yoga teacher training afgerond het het Yandara Yoga Institute in Baja California, Mexico. Hier heb ik ook mijn Reiki Master training gedaan. Al reizend door Midden-Amerika heb ik vervolgens een jaar lang yogales gegeven in verschillende landen en op verschillende locaties. Op het strand in Cabo, in de jungle in Costa Rica: hier is de connectie tussen de natuur en yoga gegroeid.

Bij terugkomst in Nederland pakte ik een fulltime baan op in mijn oude werkveld, ICT. Dit bleek echter niet meer te zijn waar mijn hart naar uitgaat en ik raakte overspannen. Ik heb in die tijd geleerd dat yoga mijn passie is en dat ik hier mijn werk van wil maken. Het was een lastige, maar uiteindelijk erg dankbare periode.

Elemental Yoga Therapy

Toen ik besloot om mijn baan in de ICT vaarwel te zeggen en me verder te focussen op het werk als fulltime yogadocent, kwam ik de Elemental Yoga Therapy Teacher Training tegen. Dit is een intensieve verdiepingscursus van de hand van Jai C. Salt, oprichter van de Elemental Yoga School. De training was prachtig en intens. En nu wil ik het graag met jullie delen!

Lilly van Viegen yoga in Utrecht

> Meer lezen over Yoga Therapie? Klik hier
> Voor het maken van een afspraak klik je hier.
> Meer weten over Reiki, een behandeling boeken of een Reiki cursus doen? Kijk hier.
> Voor speciale lessen, workshops en cursussen kijk je hier.