Reiki cursus in Utrecht Lilly van Viegen

Reiki

Op deze pagina vind je uitleg over wat Reiki is, wat een Reiki behandeling inhoudt en welke Reiki cursussen ik aanbied. Ik ben Reiki Master, wat betekent dat ik de volledige Reiki opleiding heb doorlopen. Dagelijks bied ik behandelingen aan in Utrecht. Regelmatig geef ik een Reiki cursus in Utrecht. De eerstvolgende Reikicursus is op 14 (Reiki 1) en 15 (Reiki 2) maart 2020.

Wat is Reiki eigenlijk?

Reiki is de Japanse benaming voor wat ze in China chi noemen en in het Sanskriet prana: het is de universele energie die alles op aarde laat leven. Het Japanse woord ‘rei’ betekent zoiets als universeel en ‘ki’ betekent energie. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen.

Reiki is een simpele manier om deze levensenergie te sturen daar waar het nodig is. Het is een simpele en effectieve natuurlijke manier van genezen en ondersteunen. Iedereen kan het geven en ontvangen. Iemand die een Reiki opleiding heeft gevolgd is in staat deze energie bewust te ontvangen en door te geven. Door Reiki te geven, stimuleer je de zelfgenezende werking van het lichaam. Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking; met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt.

Wanneer neem je een Reiki behandeling?

Reiki is goed ter ondersteuning van alle klachten, zowel lichamelijke, emotionele als mentale problematiek. Het ontspant, verzacht en harmoniseert de energie in het lichaam. Het neemt blokkades weg uit het energetisch lichaam, maar ook in het fysieke lichaam. Een behandeling werkt zeer ontspannend. Dus ook ‘zonder reden’ is een Reiki behandeling fijn. Maar ook wanneer je bezig bent met een grotere uitdaging of trauma-verwerking, is Reiki een prachtig hulpmiddel om alle reuring in lichaam en geest weer in harmonie te brengen.

Een Reiki behandeling uitproberen?

Neemt dan contact met me op via info@lillyvanviegen.com of via onderstaand contactformulier. We zullen dan samen kijken hoe Reiki jou kan ondersteunen.

Reiki cursus volgen

Iedereen kan Reiki leren. Sterker nog: iedereen kan eigenlijk al Reiki geven. In deze training word je afgestemd op de Reiki energie en word je er gevoeliger voor, het stroomt beter. Dit is een speciale en bijzondere ervaring. Iedereen zal zich zijn of haar Reiki inwijding levendig herinneren. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende Reiki trainingen die ik aanbied.

Ik geef regelmatig Reiki 1 en 2 certificeringstrainingen. OP 14 maart 2020 is er een Reiki 1 training gepland. OP 15 maart 2020 is een Reiki 2 training gepland. Het is ook mogelijk om beide trainingen achter elkaar te doen. Zo behaal je in één weekend je Reiki 1 en 2.
Op verzoek geef ik ook Reiki 3 trainingen. Houd voor meer informatie de agenda in de gaten. Staat er geen Reiki crusus op de planning, maar ben je wel geïnteresseerd om dit te doen? Geen probleem. Neem gerust contact met me op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Reiki 1

Na deze training kun je zelf Reiki behandelingen geven. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Reiki theorie
 • Uitleg over de werking van Reiki
 • Reiki inwijding
 • Zelf een Reiki behandeling geven
 • Oefenen met behandelen
Reiki 2

Na deze Reiki cursus kun je Reiki op afstand geven en ken je de belangrijkste Reiki symbolen, die je ook in de praktijk tijdens je behandelingen kunt toepassen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Reiki level 2 theorie
 • Reiki symbolen
 • Uitleg over Reiki op afstand
 • Oefenen met Reiki op afstand
 • Oefenen met de Reiki symbolen
 • Zelf een Reiki behandeling geven
Tarieven

Reiki 1: €150,- pp
Reiki 2: €200,- pp
Reiki 1 + 2: €320,- pp

Privé training Reiki 1: €200,-
Privé training Reiki 2: €250,-
Privé training Reiki 1+2: €399,-

Contactformulier
Door contact met mij op te nemen ga je akkoord met de Privacy Verklaring.