Reiki cursus in Utrecht Lilly van Viegen

Reiki

Op deze pagina vind je uitleg over wat Reiki is, wat een Reiki behandeling inhoudt en welke Reiki cursussen ik aanbied. Ik ben Reiki Master, wat betekent dat ik de volledige Reiki opleiding heb doorlopen. Dagelijks bied ik behandelingen aan in Utrecht. Regelmatig geef ik een Reiki cursus in Utrecht. Je kunt nu alleen privécursussen volgen, in verband met de afstandsmaatregelen.

Wat is Reiki eigenlijk?

Reiki is de Japanse benaming voor wat ze in China chi noemen en in het Sanskriet prana: het is de universele energie die alles op aarde laat leven. Het Japanse woord ‘rei’ betekent zoiets als universeel en ‘ki’ betekent energie. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen.

Reiki is een simpele manier om deze levensenergie te sturen daar waar het nodig is. Het is een simpele en effectieve natuurlijke manier van genezen en ondersteunen. Iedereen kan het geven en ontvangen. Iemand die een Reiki opleiding heeft gevolgd is in staat deze energie bewust te ontvangen en door te geven. Door Reiki te geven, stimuleer je de zelfgenezende werking van het lichaam. Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking; met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt.

Wanneer neem je een Reiki behandeling?

Reiki is goed ter ondersteuning van alle klachten, zowel lichamelijke, emotionele als mentale problematiek. Het ontspant, verzacht en harmoniseert de energie in het lichaam. Het neemt blokkades weg uit het energetisch lichaam, maar ook in het fysieke lichaam. Een behandeling werkt zeer ontspannend. Dus ook ‘zonder reden’ is een Reiki behandeling fijn. Maar ook wanneer je bezig bent met een grotere uitdaging of trauma-verwerking, is Reiki een prachtig hulpmiddel om alle reuring in lichaam en geest weer in harmonie te brengen.

Een Reiki behandeling uitproberen?

Neemt dan contact met me op via info@lillyvanviegen.com of via onderstaand contactformulier. We zullen dan samen kijken hoe Reiki jou kan ondersteunen.

Reiki cursus volgen

Iedereen kan Reiki leren. Sterker nog: iedereen kan eigenlijk al Reiki geven. In deze training word je afgestemd op de Reiki energie en word je er gevoeliger voor, het stroomt beter. Dit is een speciale en bijzondere ervaring. Iedereen zal zich zijn of haar Reiki inwijding levendig herinneren. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende Reiki trainingen die ik aanbied.

Reiki cursus in coronatijd

Ik geef regelmatig Reiki 1 en 2 certificeringstrainingen. Normaal gesproken geef ik een aantal keer per jaar een Reiki groepscursus. Momenteel is het alleen mogelijk om een één-op-één training te volgen.​ In een privécursus is er volop aandacht voor jouw persoonlijke doelen en vragen. 

Een Reiki training is als volgt opgebouwd:

Reiki 1

Na deze training kun je zelf Reiki behandelingen geven. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Reiki theorie
 • Uitleg over de werking van Reiki
 • Reiki inwijding
 • Zelf een Reiki behandeling geven
  – traditionele behandeling
  – zelfbehandeling
  – korte behandeling
 • Oefenen met behandelen
Reiki 2

Als je Reiki 2 hebt afgerond kun je Reiki op afstand geven en ken je de belangrijkste Reiki symbolen, die je daarna ook in de praktijk tijdens je behandelingen kunt toepassen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Reiki level 2 theorie
 • Reiki symbolen
 • Uitleg over Reiki op afstand
 • Oefenen met Reiki op afstand
 • Oefenen met de Reiki symbolen
 • Zelf een Reiki behandeling geven

Praktische informatie

Een Reiki training (level 1 fo 2) duurt gemiddeld een dagdeel. Daarna heb je alle tools in huis om zelf thuis te oefenen en Reiki behandelingen te geven. Je mag jezelf dan Reiki Practitioner noemen en hebt een officieel certificaat gekregen. Alle tarieven vind je hieronder:

Tarieven

Reiki 1: €150,- pp
Reiki 2: €200,- pp
Reiki 1 + 2: €320,- pp

Privé training Reiki 1: €200,-
Privé training Reiki 2: €250,-
Privé training Reiki 1+2: €399,-

Contactformulier
Door contact met mij op te nemen ga je akkoord met de Privacy Verklaring.