Yogatherapie Utrecht stress en yoga

Wat is Reiki?

Op deze pagina vind je uitleg over wat Reiki is, wat een Reiki behandeling inhoudt en welke Reiki cursussen ik aanbied. Ik ben Reiki Master, wat betekent dat ik de volledige Reiki opleiding heb doorlopen. Dagelijks bied ik behandelingen aan in Utrecht in mijn studio De Yogaschool Utrecht.

Wat is Reiki eigenlijk?

Reiki is de Japanse benaming voor wat ze in China chi noemen en in het Sanskriet prana: het is de universele energie die alles op aarde laat leven. Het Japanse woord ‘rei’ betekent zoiets als universeel en ‘ki’ betekent energie. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen.

Reiki is een simpele manier om deze levensenergie te sturen daar waar het nodig is. Het is een simpele en effectieve natuurlijke manier van genezen en ondersteunen. Iedereen kan het geven en ontvangen. Iemand die een Reiki opleiding heeft gevolgd is in staat deze energie bewust te ontvangen en door te geven. Door Reiki te geven, stimuleer je de zelfgenezende werking van het lichaam. Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking; met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt.

Wanneer neem je een Reiki behandeling?

Reiki werkt goed ter ondersteuning van alle klachten, zowel lichamelijke, emotionele als mentale problematiek. Het ontspant, verzacht en harmoniseert de energie in het lichaam. Het neemt blokkades weg uit het energetisch lichaam, maar ook in het fysieke lichaam. Een behandeling werkt zeer ontspannend. Dus ook ‘zonder reden’ is een Reiki behandeling fijn. Maar ook wanneer je bezig bent met een grotere uitdaging of trauma-verwerking, is Reiki een prachtig hulpmiddel om alle reuring in lichaam en geest weer in harmonie te brengen.

Een Reiki behandeling uitproberen?

Neemt dan contact met me op via info@lillyvanviegen.com of via onderstaand contactformulier. We zullen dan samen kijken hoe Reiki jou kan ondersteunen. 

Reiki cursussen 

Iedereen kan Reiki leren. Sterker nog: iedereen kan eigenlijk al Reiki geven. De eerstvolgende Reiki 1 Cursus vindt plaatst op 28 augustus 2021. In de training word je afgestemd op de Reiki energie en word je er dus gevoeliger voor. Dit is een speciale en bijzondere ervaring. Iedereen zal zich zijn of haar Reiki inwijding herinneren. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende Reiki trainingen die ik aanbied.

schrijf je in voor reiki 1

Ik geef regelmatig Reiki 1 en 2 certificeringstrainingen. In coronatijd is het mogelijk om privécursussen te volgen. Houd voor meer informatie de agenda in de gaten. Staat er geen training op de planning, maar ben je wel geïnteresseerd om je Reiki training te doen? Geen probleem. Neem gerust contact met me op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Reiki 1

Na deze training kun je zelf Reiki behandelingen geven. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Reiki theorie
  • Uitleg over de werking van Reiki
  • Reiki inwijding
  • Zelf een Reiki behandeling geven
Reiki 2

Na deze training kun je Reiki op afstand geven en ken je de belangrijkste Reiki symbolen, die je ook in de praktijk tijdens je behandelingen kunt toepassen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Reiki level 2 theorie
  • Reiki symbolen
  • Uitleg over Reiki op afstand
  • Oefenen met Reiki op afstand
  • Oefenen met de Reiki symbolen
  • Zelf een Reiki behandeling geven

Neem voor meer informatie contact met mij op.

Tarieven

Reiki behandeling: €55 per uur

Reiki 1: €150 pp
Reiki 2: €200 pp
Reiki 1 + 2: €320 pp

Privé training Reiki 1: €200
Privé training Reiki 2: €250
Privé training Reiki 1+2: €399

Contactformulier
Door contact met mij op te nemen ga je akkoord met de Privacy Verklaring.