Yogatherapie Utrecht stress en yoga

Wat is Reiki?

Vanaf 15 september ben ik met zwangerschapsverlof. In het nieuwe jaar 2020 ben ik weer beschikbaar voor Yoga en Reiki trainingen. In de tussentijd verwijs ik je graag door via de volgende weg:

Yogalessen: De Yogaschool Utrecht
Privé lessen en lessen op maat: De Yogaschool Utrecht en info@deyogaschoolutrecht.nl
Reiki sessies: Met Ernestine Numan of Renée Narinx via De Yogaschool Utrecht
Reiki Cursussen worden in 2020 weer gepland.

E-mails zal ik tijdens mijn verlof helaas niet lezen. Voor al je vragen over yoga en privé lessen kun je altijd contact opnemen via info@deyogaschoolutrecht.nl. Mijn collega’s zullen je verder helpen.

__

Op deze pagina vind je uitleg over wat Reiki is, wat een Reiki behandeling inhoudt en welke Reiki cursussen ik aanbied. Ik ben Reiki Master, wat betekent dat ik de volledige Reiki opleiding heb doorlopen. Dagelijks bied ik behandelingen aan in Utrecht.

Wat is Reiki eigenlijk?

Reiki is de Japanse benaming voor wat ze in China chi noemen en in het Sanskriet prana: het is de universele energie die alles op aarde laat leven. Het Japanse woord ‘rei’ betekent zoiets als universeel en ‘ki’ betekent energie. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen.

Reiki is een simpele manier om deze levensenergie te sturen daar waar het nodig is. Het is een simpele en effectieve natuurlijke manier van genezen en ondersteunen. Iedereen kan het geven en ontvangen. Iemand die een Reiki opleiding heeft gevolgd is in staat deze energie bewust te ontvangen en door te geven. Door Reiki te geven, stimuleer je de zelfgenezende werking van het lichaam. Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking; met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt.

Wanneer neem je een Reiki behandeling?

Reiki is goed ter ondersteuning van alle klachten, zowel lichamelijke, emotionele als mentale problematiek. Het ontspant, verzacht en harmoniseert de energie in het lichaam. Het neemt blokkades weg uit het energetisch lichaam, maar ook in het fysieke lichaam. Een behandeling werkt zeer ontspannend. Dus ook ‘zonder reden’ is een Reiki behandeling fijn. Maar ook wanneer je bezig bent met een grotere uitdaging of trauma-verwerking, is Reiki een prachtig hulpmiddel om alle reuring in lichaam en geest weer in harmonie te brengen.

 • Een voorbeeld: iemand komt bij mij met stress op het werk. Ik zal een Reiki behandeling aanraden om te ontspannen, de chakra’s te balanceren en de energie weer te laten stromen.
 • Nog een voorbeeld: een moeder van twee kinderen komt bij mij omdat de gezinssituatie thuis moeilijk is. Veel ruzie, puberende kids en een recente scheiding maken dat ze zich gestrest voelt. Maar vooral vindt zij het moeilijk om compassie te blijven opbrengen voor haar kinderen. De scheiding heeft veel van haar gevraagd en ze voelt zich onbegrepen door haar kinderen. Reiki bedaart de vurige energie die ze in zich heeft, ontspant lichaam en geest en harmoniseert de overdaad aan emoties die zij voelt. Daarnaast zal ik wellicht therapeutische yoga oefeningen aanraden, die compassie voor jezelf en anderen en rust stimuleren.

Yoga en Reiki gaan dus ook heel goed samen.

Een Reiki behandeling uitproberen?

Neemt dan contact met me op via info@lillyvanviegen.com of via onderstaand contactformulier. We zullen dan samen kijken hoe Reiki jou kan ondersteunen. 

Reiki cursussen 

Iedereen kan Reiki leren. Sterker nog: iedereen kan eigenlijk al Reiki geven. De eerstvolgende Reiki 1 Cursus vindt plaatst op 19 mei 2019. In de training word je afgestemd op de Reiki energie en word je er dus gevoeliger voor. Dit is een speciale en bijzondere ervaring. Iedereen zal zich zijn of haar Reiki inwijding levendig herinneren. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende Reiki trainingen die ik aanbied.

Ik geef regelmatig Reiki 1 en 2 certificeringstrainingen. De eerstvolgende Reiki 1 cursus staat gepland op 19 mei. Op verzoek geef ik ook Reiki 3 en Master trainingen. Houd voor meer informatie de agenda in de gaten. Staat er geen training op de planning, maar ben je wel geïnteresseerd om je Reiki training te doen? Geen probleem. Neem gerust contact met me op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Reiki 1

Na deze training kun je zelf Reiki behandelingen geven. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Reiki theorie
 • Uitleg over de werking van Reiki
 • Reiki inwijding
 • Zelf een Reiki behandeling geven
Reiki 2

Na deze training kun je Reiki op afstand geven en ken je de belangrijkste Reiki symbolen, die je ook in de praktijk tijdens je behandelingen kunt toepassen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Reiki level 2 theorie
 • Reiki symbolen
 • Uitleg over Reiki op afstand
 • Oefenen met Reiki op afstand
 • Oefenen met de Reiki symbolen
 • Zelf een Reiki behandeling geven

Neem voor meer informatie contact met mij op.

Contactformulier
Door contact met mij op te nemen ga je akkoord met de Privacy Verklaring.