Yogatherapeut Lilly van Viegen

Yogales met Lilly

Yogales in Utrecht

Naast privé lessen geef ik iedere week yogales bij De Yogaschool Utrecht. Dit is een mooie boetiek yogastudio waar veel oog is voor individuele aandacht. De groepen zijn klein (maximaal 10 yogi’s) en de sfeer is huiselijk. 

Ik geef verschillende stijlen, allemaal gebaseerd op de traditionele Hatha Yoga. De lessen zijn aangepast op het seizoen. Zo volg je natuurlijke stroom van de natuur om je heen en kun je je naadloos aanpassen aan de beweging van de seizoenen. Ik geef activerende (Yang) lessen en wat kalmere (Yin) lessen.

Hatha Yoga

In deze traditionele vorm van yoga, afkomstig uit India, houd je de houdingen een aantal aandemhalingen vast. We oefenen met het verbinden van lichaam en geest. Door je lichaam te voelen in de houding, creëer je meer lichaamsbewustzijn. Dit zorgt uiteindelijk voor een meditatieve staat van zijn. Daarnaast train je het lichaam in kracht, souplesse, balans en flexibiliteit. Deze yogavorm is voor iedereen geschikt, ook wanneer je nog geen echte ervaring hebt met yoga.

Dynamische Hatha of Flow Yogales

Bij Dynamische Hatha of Hatha flow verbinden we de ademhaling aan de beweging. We warmen het lichaam meer op dan in een traditionele Hatha Yoga les. Het is een actieve yogavorm, waarbij je dus naast kracht, balans, souplesse en flexibiliteit ook het uithoudingsvermogen oefent. Ook deze vorm is voor iedereen geschikt. 

Yin Yoga

Yin Yoga is een relatief rustige vorm van yoga. De nadruk ligt op het loslaten van spierspanning en ontspanning vinden in de houdingen. We nemen een houding aan die we wat langer vasthouden. Meestal is dit ongeveer 3-5 minuten. Door de houding langer vast te houden, ontdekken we wat dit doet met het lichaam. We ervaren dus het lichaam door middel van de houding, in plaats van het lichaam in te zetten om de houding aan te nemen. Zo activeren we de Yin-energie in het lichaam en bereiken we een diepere spierlaag en het bindweefsel. De langere stiltes en pauzes geven deze les een meditatief karakter.

Yin Yoga is ook heerlijk als aanvulling op actieve yogastijlen of andere fysieke fitness of sport.

Hatha & Meditatie 

De houdingen in deze yogales bereiden het lichaam voor op diepe meditatie. Ook is er veel aandacht voor ademhalingsoefeningen (pranayama). Door de ademhaling te trainen vergroot je je concentratie en dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker in de meditatie komt en het langer volhoudt.

Elementen Yoga

Bij Elementen Yoga gaan we ervan uit dat de mens onderdeel is van de natuur. De Vijf Elementen – Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether – vind je terug in ons lichaam. Door de energie op de juiste manier te laten stromen, brengen we onszelf in harmonie. Ook stem ik de yoga af door wat er buiten in de natuur gebeurt. Het weer, de seizoensovergangen en het klimaat waarin je bent hebben dus allemaal invloed op je lichaam en geest. Door regelmatig je yoga practice af te stemmen op de omgeving, bouw je een band op tussen je lichaam en de natuur. Je verbetert je immuunsysteem, voelt je energiek, krachtig en vitaal. Hierdoor zul je merken dat bijvoorbeeld de seizoensgebonden verkoudheid en griep minder heftig is en op den duur helemaal weg blijft. 

Yoga les Utrecht Lilly van Viegen

Met Elementen Yoga voel je je dus fit, vrolijk en moeiteloos in samenhang met de natuur.

De elementen spelen in elke les die ik geef een grote rol. Bij sommige lessen leg ik hier meer over uit dan bij andere. Mocht je geïnteresseerd zijn in de verschillende energieën die de elementen met zich mee brengen, voel je vrij om me aan te spreken of een bericht te sturen.

Aanbod van groepslessen
Ik geef een aantal groepslessen in de week. Voel je vrij om een keer langs te komen om een les uit te proberen. Bekijk het rooster.

De lessen vinden plaats bij De Yogaschool Utrecht (Ridderschapsstraat 29).Het lesrooster voor De Yogaschool Utrecht vind je hier.

Ook voor speciale groepslessen op maat kun je bij mij terecht. Voor meer informatie hierover klik hier.