Yoga voor de rug in Utrecht

Yoga Groepslessen

Yoga les in Utrecht

Naast privé lessen geef ik iedere week yoga les bij mijn eigen yogastudio De Yogaschool Utrecht. Voor het actuele lesrooster kijk je hier.

Ik geef verschillende stijlen, allemaal gebaseerd op de traditionele Hatha Yoga. De lessen zijn aangepast op het seizoen. Zo volg je natuurlijke stroom van de natuur om je heen en kun je je naadloos aanpassen aan de beweging van de seizoenen. Ik geef activerende (Yang) lessen en wat kalmere (Yin) lessen.

Hatha Yoga les

In deze traditionele vorm van yoga, afkomstig uit India, houd je de houdingen een aantal aande

mhalingen vast. We oefenen met het verbinden van lichaam en geest. Door je lichaam te voelen in de houding, creëer je meer lichaamsbewustzijn. Dit zorgt uiteindelijk voor een meditatieve staat van zijn, wat gedurende de les vergroot wordt. Daarnaast train je het lichaam in kracht, souplesse, balans en flexibiliteit. Deze yogavorm is voor iedereen geschikt, ook wanneer je nog geen echte ervaring hebt met yoga.

Dynamische Hatha of Flow Yoga les

Bij Dynamische Hatha of Hatha flow verbinden we de ademhaling aan de beweging. We warme

n het lichaam iets meer op dan in een traditionele Hatha Yoga les. Dit zorgt voor een iets activere vorm, waarbij je dus naast kracht, balans, souplesse en flexibiliteit ook het uithoudingsvermogen oefent. Ook 

deze vorm is voor iedereen geschikt. 

Yin Yoga

Yin Yoga is een relatief rustige vorm van yoga. De nadruk ligt op het loslaten van spierspanning en ontspanning vinden in de houdingen. We nemen een houding aan die we wat langer vasthouden. Meestal is dit ongeveer 1-5 minuten. Door de houding langer vast te houden, ontdekken we wat dit doet met het lichaam. We ervaren dus het lichaam door middel van de houding, in plaats van het lichaam in te zetten om de houding aan te nemen. Zo activeren we de Yin-energie in het lichaam en bereiken we een diepere spierlaag en het bindweefsel. De langere stiltes en pauzes geven deze les een meditatief karakter.

Yin Yoga is ook heerlijk als aanvulling op meer actievere yogastijlen of andere fysieke fitness of sport.

Hatha & Meditatie 

De houdingen in deze les bereiden het lichaam voor op diepe meditatie. Ook is er veel aandacht voo

r ademhalingsoefeningen (pranayama). Door de ademhaling te trainen vergroot je je concentratie en dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker in de meditatie komt en het langer volhoudt.

Elemental Yoga

Bij Elemental Yoga gaan we ervan uit dat de mens onderdeel is van de natuur. De Vijf Elementen – Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether – vind je terug in ons lichaam. Door de energie op de juiste manier te laten stromen, brengen we onszelf in harmonie. Ook stem ik de yoga af door wat er buiten in de natuur gebeurt. Het weer, de seizoensovergangen en het klimaat waarin je bent hebben dus allemaal invloed opje lichaam en geest. Door regelmatig je yoga practice af te stemmen op je omgeving, bouw je een band op tussen je lichaam en de natuur om je heen. Je verbetert je immuunsysteem, voelt je energiek, krachtig en vitaal. Hierdoor zul je bijvoorbeeld merken dat de seizoensgebonden verkoudheid en griep minder heftig is en op den duur helemaal weg blijft. 

Elemental Yoga

Met Elemental Yoga voel je je dus fit, vrolijk en moeiteloos in samenhang met de natuur.

De elementen spelen in elke les die ik geef een grote rol. Bij sommige lessen leg ik hier meer over uit dan bij andere. Mocht je geïnteresseerd zijn in de verschillende energieën die de elementen met zich mee brengen, voel je vrij om me aan te spreken of een bericht te sturen.

Aanbod van groepslessen
Ik geef een aantal groepslessen in de week. Voel je vrij om een keer langs te komen om een les uit te proberen. Bekijk het rooster.

De lessen vinden plaats bij De Yogaschool Utrecht (Ridderschapsstraat 29).

Ook voor speciale groepslessen op maat kun je bij mij terecht. Voor meer informatie hierover klik hier.